O nama

logo_zjvp

 

Zagorska javna vatrogasna postrojba osnovana je 1994. godine u 8. mjesecu kao Vatrogasna postrojba policijske uprave sa Ispostavom u Krapini,
na početku je bilo zaposleno 17 vatrogasaca te kao takva djelovala je na području sadašnjih osnivača sve do 2000. godine kada vatrogastvo izlazi iz Ministarstva unutarnjih poslova i prelazi na lokalne jedinice od 2000.-2005. godine, te djeluje pod imenom Javna vatrogasna postrojba Zabok

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIzlaskom iz MUP-a 2000. godine postrojba je imala samo jedno vatrogasno vozilo. Daljnjem tijeku rada i udruživanjem svih 23 lokalnih jedinica sa područja naše županije stekli su se uvjeti da se zaposli određen broj vatrogasaca i otvore dežurstva u Mariji Bistrici i Klanjcu. Sada postrojba broji 55 djelatnika što je povećanje za 38 djelatnika i treba napomenuti da postrojba sada ima 11 vatrogasnih vozila. Veliki nedostatak su neadekvatni prostori za smještaj vozila, vatrogasaca i nemogućnost izvršavanja uvježbavanja vatrogasaca što nam je u budućnosti najvažniji prioritet, nova zgrada i vježbalište, gdje bi se uvježbavali i dobrovoljni vatrogasci.

Zagorska javna vatrogasna postrojba obavlja putem telefonskog broja 193 prijem za sve vrste vatrogasnih intervencija i podizanje vatrogasnih snaga što dobrovoljnih i profesionalnih za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju. U zadnjih deset godina od 2003. do 2012. godine zaprimljeno je i odrađeno 4783 intervencije, s time da imamo priključene i vatrodojavne centrale industrijskih, poslovnih, kulturnih i drugih objekata s područja cijele županije.

 

Da bi povećali financijsko stanje postrojbe 2004. godine preuzimamo od Vatrogasne zajednice Grada Zaboka svu opremu za servisiranje vatrogasnih aparata, te smo 2014. godine proširili djelatnost i na prodaju vatrogasnih aparata. Treba napomenuti da su sva vozila kupljena vlastitim sredstvima. Ujedno koristim priliku da zahvalim svim osnivačima dosadašnjim članovima Upravnog vijeća koji su nas podupirali u svim našim aktivnostima i značajno doprinijeli razvoju vatrogastva, a time i veću sigurnost za građane i njihovu imovinu.

Nadam se, u ime svih zaposlenika da će se isto tako nastaviti suradnja na dobrobit svih.

zapovjednik Zagorske JVP
Sinković Dražen

Zagorska Javna Vatrogasne Postrojba

Područje djelovanja

kartazupanije2